Beste manier om acacia hout te behandelen | Verfplaza

Beste manier om acacia hout te behandelen

Als je hout gaat behandelen dan is het altijd om te weten met wat voor hout je te maken hebt, zo ook bij acacia hout. Zo heeft iedere soort hout andere kenmerken, waarmee je rekening moet houden bij het behandelen. Bij acacia hout heeft de volgende kenmerken: het hout is erg sterk, gemakkelijk te onderhouden en het hout heeft een natuurlijke rode gloed. 

Acacia hout is de afgelopen jaren steeds meer in trek, omdat het zoveel verschillende kleuren vertoont. Acacia hout is binnenshuis te gebruiken voor acacia houten tafelbladen, dressoirs, tv-kasten en nog veel meer meubels. Het meeste acacia hout komt uit Amerika en Australië, omdat het hier een stuk minder te vinden is. In deze blog leggen we je alles uit omtrent het behandelen van acacia hout.

Houtolie voor acacia hout of acacia hout beits?

Het is mogelijk om acacia hout zowel binnen– als buitenshuis te gebruiken. Het is belangrijk om beide te behandelen met een geschikte oplossing, anders is de kans groot dat het hout beschadigd raakt en zijn charme verliest. Nu is de vraag: behandelen we acacia hout met olie of beits? Het korte antwoord hierop is geschikte houtolie. De reden hiervoor ligt aan het hout, zo is acacia hout een hardhout en dus van nature een beetje vettig. Hierdoor wordt het lastig om de beits goed te laten hechten aan het hout, waardoor de dekking niet goed zal zijn. De oplossing is houtolie, waarbij je dit probleem niet zult hebben. 

De juiste houtolie voor acacia hout

Bij het kiezen van de juiste olie voor acacia hout zit er een verschil tussen olie voor binnen en buiten. Voor binnen kun je gebruik maken van de Trae Lyx Hardwax Color. Deze olie is verkrijgbaar in negen kleuren en gebruiksklaar, waardoor hij ook voor de doe-het-zelvers uiterst geschikt is. Dankzij de combinatie van olie en was, zorgt de Hardwax ervoor dat het hout zowel van binnenuit is beschermd door de olie en van buitenaf door de was.

Voor buiten is er een ander soort olie nodig, vanuit de categorie buitenolie. Voor buiten raden wij aan om te kiezen voor de Hardhout Tuinhoutolie, deze is te verkrijgen in drie kleuren en heeft een matte uitstraling. De olie dringt diep door in het hout, waardoor het nooit zal gaan bladderen. Dankzij de vochtregulerende eigenschap van de olie voorkomt het ook het rotten van het hout en zal je langer plezier hebben van je werk. Als je op zoek bent naar een product dat de natuurlijke uitstraling versterkt en de vergrijzing tegen gaat, dan is de Finess Tuinmeubelolie het juiste product. De olie voedt niet alleen het hout, maar zorgt ook voor bestendigheid tegen weersinvloeden terwijl het de natuurlijke houtkleur terugbrengt.

Waar kun je houtolie en beits kopen?

De trend van tegenwoordig is zeker weten acacia hout, echter wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk kunnen genieten van je nieuwe acacia houten meubelen, vloer of kast. In deze blog hebben we je al uitgelegd dat je het beste olie kan gebruiken voor acacia hout. Het is belangrijk om zowel buiten acacia hout te behandelen als binnen acacia hout te behandelen. Door het hout te behandelen voorzie je het van een beschermingslaag, waardoor het nog langer meegaat.

Wil je ander hout behandelen met olie of beits, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Verf-plaza.nl verkopen wij alles wat je nodig hebt omtrent houtbehandeling. Twijfel daarom niet om contact op te nemen met een van onze specialisten, wanneer je er niet uit komt. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Verf plaza karakter

Vragen? stel ze!

Verf plaza telefoon karakter
Neem contact met ons op