Beits gebruiken, alles wat je moet weten! | Verfplaza

Beits gebruiken, alles wat je moet weten!

Veel mensen zeggen dat ze het hout gaan beitsen, maar hoe gebruik je beits nu eigenlijk? Hieronder lees je meer over het gebruik van beits en wat nu de beste toepassing is. Vaak wordt er gekozen om beits aan te brengen op een houten oppervlak buiten, waardoor het wordt voorzien van een bescherming. Zoals veel mensen weten is hout een materiaal dat buiten erg kwetsbaar is voor weersomstandigheden. Door neerslag kan het hout gaan rotten en ontstaan er schimmels, terwijl door de zon juist verkleuring ontstaat in het hout. Buiten dat beits je hout zal beschermen tegen de weersomstandigheden, kan het hout er ook mooier uit laten zien. Bij Verf-plaza hebben wij alles om jouw hout te beitsen, daarbij kun je denken aan transparante beits en dekkende beits. Hieronder lees je meer over het aanbrengen van beits.

De beste manier om beits aan te brengen

Voor het aanbrengen van beits kun je gebruikmaken van zowel een roller als een kwast. Vaak wordt er gekozen voor een kwast bij het aanbrengen van beits, omdat je hiermee het meest langdurige en mooie resultaat zal behalen. In verhouding duurt het aanbrengen met een kwast iets langer, maar dit is zeker de moeite waard als je gaat voor het mooiste resultaat. Wanneer je gebruik maakt van een kwast dan kun je preciezer te werk gaan, daarbij verhoogt een roller het risico op orange peel (ook wel sinaasappeleffect). Orange peel zijn kleine bultjes/deukjes en andere onregelmatigheden in de beitslaag. Sommige doe-het-zelvers denken dat je ook beits kunt gebruiken met een doek of spons, echter is dit geen optie. Dit misverstand is ontstaan doordat sommige houtolies (mits vermeld) kunnen worden aangebracht met spons en doek.

Verf over beits aanbrengen, is dat mogelijk?

Je denkt er misschien over na om verf over beits aan te brengen, maar dit wordt afgeraden. Een groot probleem bij het aanbrengen van verf over beits is dat de verflaag vaak snel loslaat. Dit komt doordat beits anders werkt dan bijvoorbeeld een primer. Als je een houten oppervlak hebt gebeitst en je wilt het nu verven, is het het beste om eerst de beits volledig te verwijderen voordat je gaat schilderen.

De beste beits voor jou

Bij het kiezen van de beste beits voor jouw project is het belangrijk om te weten welke opties er zijn en wat het beste past bij jouw behoeften. Bij Verfplaza vind je een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige beitsen, waaronder transparante beits, dekkende beits, grey wash, tuinbeits en nog veel meer soorten beits.  

Een transparante beits is ideaal als je de natuurlijke houtnerf wilt laten zien en beschermen tegen weersinvloeden. De beste transparante beits in ons assortiment momenteel is de Sikkens Cetol Novatech, deze beits vochtregulerend en beschermt het hout.

Voor een volledige dekking en kleurverandering kun je kiezen voor dekkende beits, die een stevige laag biedt en het hout optimaal beschermt. Een uiterst geschikte dekkende beits is de Sikkens Rubbol BL Ventura Satin, deze beits is te mengen in allerlei kleuren en werkt als een-pot-systeem.

Als je op zoek bent naar een trendy, vergrijsde uitstraling, dan is de grey wash beits de perfecte keuze. Deze beits geeft het hout een mooie, verweerde look terwijl het toch beschermd blijft. Welke beits je ook kiest, bij Verfplaza ben je verzekerd van kwaliteit en duurzaamheid.

Bij Verf-plaza hebben wij nog veel meer verschillende soorten beits, neem daarom zeker een kijkje. Wij zijn ervan overtuigd alles in huis te hebben om jouw beits(verf)klus vlekkeloos te klaren, van transparante beits tot aan professionele beits.

Waar koop je beits?

Bij Verf-plaza koop je een beits die geschikt is voor jouw verfklus. Als je nog vragen hebt over het beitsen van hout, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Verf plaza karakter

Vragen? stel ze!

Verf plaza telefoon karakter
Neem contact met ons op