Boeidelen schilderen, zo pak je dat aan | Verfplaza

Boeidelen schilderen, zo pak je dat aan

Wil je een boeideel schilderen? Het goede nieuws is dat het schilderen van boeidelen een klus is die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren, zelfs als doe-het-zelver. Boeidelen bevinden zich vaak op een dakkapel, plat dak, dakgoot of overkapping en zijn meestal van hout gemaakt om de afwerking te verzorgen. Ze beschermen tegen neerslag en wind door te voorkomen dat deze tussen de gevel en dakbedekking komen. Boeidelen hebben dus zowel een esthetische als beschermende functie. Door ze te schilderen, kun je hun uitstraling naar wens aanpassen. Hieronder leggen we uit hoe je boeidelen schildert en welke verf het meest geschikt is voor deze klus.

Wat is de reden voor het schilderen van een boeideel?

Het schilderen van een boeideel dient meerdere belangrijke doelen. Ten eerste biedt het schilderen een beschermende laag tegen weersinvloeden zoals regen, wind en UV-straling, wat de levensduur van het boeideel verlengt. Daarnaast helpt een goede verflaag om houtrot en andere schade te voorkomen, wat onderhoudskosten op de lange termijn vermindert. Naast de beschermende functie, speelt ook de uitstraling een rol. Door het boeideel te schilderen, kun je de uitstraling van je huis verbeteren en aanpassen aan je persoonlijke stijl. Het geeft je de mogelijkheid om de kleur te vernieuwen en het huis een frisse, moderne look te geven, wat de algehele waarde en aantrekkelijkheid van je woning verhoogt.

Stappenplan voor een boeideel schilderen

Het schilderen van een boeideel begint met een goed stappenplan en de juiste producten van Verf-plaza.nl. Eerst moet je het boeideel grondig schoonmaken. Gebruik hiervoor de ontvetter om al het vuil en vet te verwijderen. Vervolgens schuur je het oppervlak licht op met schuurpapier om een goede hechting van de verf te garanderen.

Om ervoor te zorgen dat de omliggende delen beschermd blijven tegen ongewenste verfspatten, dek je deze af met afplaktape en afdekfolie. Daarna breng je een laag primer aan. Deze primer beschermt het hout en zorgt ervoor dat de verf beter hecht. Laat de primer goed drogen volgens de aanbevolen droogtijd op de verpakking.

Nu kun je beginnen met het schilderen. Gebruik een schakelverf voor het boeideel. Je kiest voor een schakelverf om ervoor te zorgen dat verf niet gaat bladderen. Bij boeidelen is er in veel gevallen kans dat er vocht achter de verf komt, een schakelverf kan deze vocht begeleiden. Gebruik daarom de Sikkens Rubbol EPS. Breng de verf gelijkmatig aan met een kwast of roller en werk in dunne lagen. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt voor een optimaal resultaat.

Tips voor het schilderen van je boeidelen

Goed schuren: Schuur de boeidelen lichtjes op met fijn schuurpapier. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het oppervlak. Een goede schuurbeurt verwijdert ook eventuele oude verfresten en maakt het oppervlak gladder.

Gebruik van primer: Breng een hoogwaardige primer aan die geschikt is voor buitengebruik. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en helpt om de duurzaamheid van de afwerking te verlengen. Een goede primer beschermt het hout ook tegen vocht en andere weersinvloeden.

Kwaliteitsverf gebruiken: Kies een weerbestendige, schakelverf. Deze verf is duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor je boeidelen langer mooi blijven.

Bescherm en plan: Bedek de omgeving met doeken of plastic zeilen om verf spatten te voorkomen. Schilder op een dag met goed weer, bij voorkeur zonder veel wind en bij een temperatuur tussen de 10°C en 25°C. Dit helpt om de verf gelijkmatig te laten drogen en zorgt voor een mooier eindresultaat.

Waar kun je boeideel verf kopen?

Bij Verf-plaza ben je aan het juiste adres om jouw boeidelen te verven. Zo hebben wij alles in huis, van verf tot aan alle benodigdheden. Verf-plaza.nl is de keuze voor een vlekkeloos resultaat. Als je nog vragen hebt over het verven van boeidelen, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Verf plaza karakter

Vragen? stel ze!

Verf plaza telefoon karakter
Neem contact met ons op