Deurpost schilderen | Verfplaza

Deurpost schilderen

Het verven van een deurpost is een eenvoudige manier om je huis mooier en duurzamer te maken. Of het nu gaat om metalen, aluminium of houten deurposten, elk type heeft zijn eigen aanpak en de juiste verf nodig om een mooi en langdurig resultaat te krijgen. In deze blog bespreken we hoe je metalen en aluminium deurposten kunt schilderen, welke verf je het beste kunt gebruiken voor stalen en ijzeren deurposten, vertellen we je hoe je het best houten deurposten kunt schilderen en nog veel meer over het schilderen van je deurposten. 

Metalen deurpost schilderen

Het schilderen van een metalen deurpost is geen moeilijke klus, mits je gebruik maakt van de juiste werkwijze. Belangrijk is om te kijken of het metaal al behandeld is. Zo niet, dan is de kans groot dat er wat oppervlakkig roest aanwezig is op het metaal dat moet worden verwijderd. De roest kun je verwijderen met een staalborstel, hiermee komt gemakkelijk het roest en de vervuiling los van het metaal.

Is het een metalen deurpost, zinken deurpost of koperen deurpost, dan is het belangrijk om voor het schilderen gebruik te maken van een geschikte multiprimer. Een goed voorbeeld is de Sikkens Redox AK Primer, deze is roestwerend en overschilderbaar met Alkyd verven. Je kunt ervoor kiezen om de multiprimer aan te brengen met een kwast of roller, waarna je de metaalprimer laat drogen volgens de instructie. Wil je de deurposten in kleur verven, bijvoorbeeld zwart. Dan hoef je nu alleen nog een alkydverf in de kleur zwart uit te zoeken en hiermee de afwerking doen van de metalen deurpost.

Aluminium deurpost schilderen

Het schilderen van een aluminium deurpost vereist een specifieke aanpak om de verf goed te laten hechten en lang mee te laten gaan. Begin met het verwijderen van roest met een staalborstel of schuurpapier, en ontvet de deurpost grondig met Polyfilla Pro S600 ontvetter om vuil en vet te verwijderen. Gebruik vervolgens een geschikte primer zoals Sikkens Redox BL MultiPrimer, die zorgt voor een sterke hechting op het aluminium oppervlak. Nadat de primer goed is gedroogd, breng je een hoogwaardige lak zoals Sikkens BL Rezisto Satin aan voor een duurzame. Met deze stappen en producten van Verfplaza.nl zorg je ervoor dat je aluminium deurpost er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed beschermd is tegen de elementen.

Geschikte verf ijzeren deurposten

Het schilderen van ijzeren deurposten vereist specifieke producten om een langdurige en mooie afwerking te garanderen. Voor een goede bescherming tegen roest en optimale hechting van de verf, zijn zowel de juiste primer als aflak essentieel. Bij Verfplaza.nl zijn er verschillende geschikte producten beschikbaar.

 

Een uitstekende primer om te beginnen is Sikkens Redox BL Multi Primer, die zorgt voor een goede hechting en bescherming tegen roest. Daarnaast is Rust-Oleum CombiPrimer Anti-Roest een goede keuze, omdat deze roestwerende primer een stevige basis en bescherming tegen corrosie biedt. Een andere goede optie is Sikkens Redox AC Multiprimer, speciaal ontwikkeld voor diverse metalen ondergronden, die gemakkelijk overschilderbaar is met verschillende verven.

 

Voor de aflakverf zijn er ook diverse hoogwaardige opties. Sikkens Rubbol XD High Gloss biedt een duurzame en glanzende afwerking en is goed bestand tegen weersinvloeden en slijtage. Sigma S2U Allure Gloss is een hoogwaardige lak die zorgt voor een glanzende en weerbestendige afwerking, ideaal voor buitengebruik. Een andere praktische keuze is Rust-Oleum CombiColor Hoogglans, een verf die direct over roest kan worden aangebracht en zowel als primer en aflak kan fungeren, wat sterke bescherming en een duurzame afwerking biedt. Tot slot biedt Sikkens Redox BL Metal Protect een watergedragen satin lak die langdurige glans en uitstekende weerbestendigheid biedt, dankzij het één-pot systeem ideaal voor de snelle klus.

Verven van houten deurpost

Het schilderen van een houten deurpost is een handige manier om de levensduur te verlengen en het uiterlijk mooier te maken. Begin met het grondig schoonmaken van de deurpost en het verwijderen van eventuele oude verf- of laklagen met schuurpapier. Gebruik vervolgens Alabastine Houtvuller om eventuele beschadigingen en oneffenheden te herstellen. Voor een optimale hechting en bescherming, breng je een laag Sikkens Rubbol Primer aan, die speciaal is ontwikkeld voor hout. Na het drogen van de primer, schilder je de deurpost met Sikkens Rubbol XD High Gloss, een hoogwaardige lak die zorgt voor een glanzende en duurzame afwerking. Deze aanpak en de producten van Verfplaza.nl helpen je om je houten deurpost te beschermen tegen slijtage en weersinvloeden, terwijl het er ook nog eens mooi uitziet.

Verven van deurposten met Verf-plaza.nl

Met de juiste voorbereiding en goede producten van Verfplaza.nl wordt het schilderen van deurposten een stuk makkelijker en levert het mooie resultaten op. Of je nu een metalen, aluminium of houten deurpost hebt, de verschillende primers, lakken en speciale verven zorgen ervoor dat je deurposten er mooi uitzien en goed beschermd zijn. Verfplaza.nl heeft een groot assortiment aan verfproducten die speciaal zijn gemaakt voor verschillende materialen, zodat je altijd de beste verf vindt voor jouw deurpost. 

 

Als je nog vragen hebt over het schilderen van je deurposten, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op