Gekleurde muur overschilderen | Verfplaza

Gekleurde muur overschilderen

Of je nu je huis gaat renoveren, net een nieuw huis hebt gekocht of toe bent aan een nieuwe kleur op je muur, de kans is groot dat  er al een kleur op de muur zit. Het verven van je gekleurde muur kan soms leiden tot problemen, echter is de oplossing hiervoor gemakkelijk uit te voeren. Ook voor de nieuwe schilders en doe-het-zelvers is het verre van een probleem om een gekleurde muur over te schilderen. Hieronder lees je meer over het overschilderen van je gekleurde muur, daarbij geven we je voorbeelden van de grootste probleem kleuren. Denk hierbij aan het overschilderen van een rode muur of een blauwe muur verven in een andere kleur.

Is een gekleurde muur overschilderbaar?

Ja, een gekleurde muur is zeker overschilderbaar. De verf is de afgelopen jaren flink verbeterd, waardoor ook de dekking van de meeste verven flink omhoog is gegaan. Zo bevatten kwalitatieve muurverven meer dan genoeg pigment en bindmiddel, zodat de nieuwe kleur goed dekt over de gekleurde muur. Het is echter wel belangrijk om te kijken naar de kleur van de muur die je gaat overschilderen, omdat lichte kleuren vaak niet goed dekken op een donkere muur. Hierover lees je meer verderop in de blog.

Rode muur overschilderen

Voor veel mensen is het overschilderen van een rode muur een echte nachtmerrie, omdat rood een kleur is die erg dominant en fel door verf heen komt. Wanneer je een rode muur rechtstreeks overschildert met wit, dan is de kans groot dat je een roze gloed gaat zien op de muur. Gelukkig hebben wij de oplossing voor dit probleem voor je, zo verf je de rode muur over met een voorstrijk in een lichtgrijze tint. Hierdoor wordt het rood afgedekt en kun je de muur strak wit schilderen zonder enige problemen.

Blauwe muur overschilderen

Net zoals rood is een blauwe muur overschilderen, vaak een vervelende klus. Hierbij geldt ook weer dat het overschilderen met een witte kleur voor enige problemen kan zorgen. Wanneer je een kwalitatieve muurverf kiest, dan is het probleem simpelweg op te lossen door meerdere lagen wit aan te brengen op de muur. Wil je er echt zeker van zijn dat de blauwe kleur niet doordringt in je strakke witte muur, dan kun je ervoor kiezen om een dekkende voorstrijk aan te brengen. Buiten dat de witte muurverf nu sneller dekt, zal de nieuwe muurverf zich ook beter kunnen hechten aan de muur.

Werkwijze overschilderen gekleurde muur

Het overschilderen van een gekleurde muur is gemakkelijk te behalen door enkele stappen te volgen om een goed resultaat te bereiken. Allereerst moet de muur grondig worden gereinigd om vuil en stof te verwijderen. Wanneer je een donkere of dominante kleur gaat overschilderen, dan is het aan te raden om een voorstrijk aan te brengen. Een voorstrijk zorgt ervoor dat de nieuwe verf beter hecht en voorkomt dat de oude kleur door de nieuwe verf heen schijnt. Na het aanbrengen van de voorstrijk kan de muur in de gewenste kleur worden geschilderd. Afhankelijk van de dekking van de verf kan het nodig zijn om meerdere lagen aan te brengen om een egale en heldere afwerking te verkrijgen.

Muurverf in kleur mengen

Het mengen van muurverf in kleur kan eenvoudig worden gedaan met de producten van Verf Plaza.nl. Op deze website kun je kiezen uit een breed scala aan basiskleuren en kleurpigmenten om je gewenste tint te bereiken. Het proces begint met het selecteren van een hoogwaardige witte basisverf, zoals de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Vervolgens kun je kleurpigmenten, zoals een uit de kleurcollectie van Sikkens RIJKS kleuren, toevoegen om de exacte kleur te creëren die je wilt. Een goed alternatief uit ons assortiment is de Sigma Pearl Clean Matt, deze heeft een mooie egaal matte afwerking en is afwasbare muurverf.

Verf-plaza.nl biedt ook kant-en-klare kleurmengsels en meng services aan, waarbij de verf professioneel wordt gemengd volgens jouw specificaties. Door gebruik te maken van deze producten en diensten kun je een perfect op maat gemaakte kleur voor je muren bereiken, die zorgt voor een uniforme en duurzame afwerking.

Als je nog vragen hebt over het overschilderen van een gekleurde muur, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op