Groene aanslag verwijderen van een schutting | Verfplaza

Groene aanslag verwijderen van een schutting

Je hebt je tuin helemaal klaar voor de zomer, maar dan zie je dat je schutting vol zit met groene aanslag. Dit komt vaak voor en kan je tuin er minder mooi uit laten zien. Groene aanslag bestaat meestal uit algen en mossen, die zich snel verspreiden in vochtige en schaduwrijke plekken. Gelukkig zijn er manieren om van deze aanslag af te komen en je schutting weer mooi te maken.

In deze blog bespreken we verschillende manieren om groene aanslag te verwijderen en hoe groene aanslag ontstaat. Of je nu liever natuurlijke oplossingen gebruikt of sneller resultaat wilt met chemische middelen, we leggen het allemaal uit. We geven je ook handige tips om te voorkomen dat de aanslag terugkomt. Zo kun je kiezen welke methode het beste bij jou past.

Daarnaast geven we advies over hoe je je schutting na het schoonmaken kunt onderhouden. Door goed voor je schutting te zorgen en op de juiste manier te reinigen, kun je ervoor zorgen dat de groene aanslag minder snel terugkomt. Zo blijft je schutting het hele jaar schoon en fris.

Of je nu veel ervaring hebt met groene aanslag of niet, deze blog biedt eenvoudige en nuttige tips om je tuin er mooi uit te laten zien. Laten we aan de slag gaan en jouw schutting weer stralend schoonmaken.

Hoe ontstaat groene aanslag op je schutting?

Groene aanslag op je schutting ontstaat voornamelijk door de groei van algen en mossen, die groeien in vochtige en schaduwrijke omgevingen. Wanneer regen of vochtige omstandigheden zich voordoen, blijft het hout van de schutting vaak langere tijd nat, vooral als er weinig direct zonlicht op valt om het snel te drogen. Dit vochtige milieu biedt een ideale voedingsbodem voor algen en mossen om zich te vestigen en te groeien. Bovendien kunnen vuil en bladeren die tegen de schutting aan liggen, het vocht vasthouden en de groei van deze algen bevorderen. Het resultaat is een groene, slijmerige laag die niet alleen onaantrekkelijk is, maar ook het hout kan beschadigen en glad kan maken.

Hoe verwijder je groene aanslag op je schutting?

De enige manier om de groene aanslag van je schutting te verwijderen is door middel van schoonmaken. Wij begrijpen dat velen tegenwoordig milieuvriendelijke methoden erg waarderen. Hieronder geven we een aantal milieuvriendelijke methoden voor de liefhebber en een efficiënte methode voor de snelle werking.

Milieuvriendelijke methode

Voor wie graag milieuvriendelijke methoden gebruikt, zijn er verschillende natuurlijke oplossingen beschikbaar.

Een van de meest populaire natuurlijke middelen is schoonmaakazijn. Dit is een goedkope en effectieve manier om groene aanslag te verwijderen. Meng een deel schoonmaakazijn met een deel water en breng dit aan op de schutting met een plantenspuit. Laat het mengsel een paar uur intrekken en schrob vervolgens de schutting met een borstel. Spoel daarna af met water en je zult merken dat de aanslag aanzienlijk is verminderd.

Een andere natuurlijke optie is het gebruik van soda. Soda is een eenvoudig en betaalbaar schoonmaakmiddel dat goed werkt tegen groene aanslag. Meng soda met warm water en breng het aan op de schutting. Laat het even intrekken en schrob dan met een borstel. Spoel na met water voor een schoon resultaat. Soda is niet alleen effectief, maar ook veilig voor het milieu.

Efficiënte methode

Bij de efficiënte methode werken we met een chemisch schoonmaakmiddel. Wij gebruiken Prochemko Algendoder voor een snelle en effectieve oplossing. Trek beschermende handschoenen en een bril aan. Meng de Algendoder volgens de instructies in een emmer. Vervolgens kun je het best met een handschoen het mengsel insmeren op de schutting. Nadat je het middel hebt ingesmeerd op de schutting, dan laat je het minimaal 18 uur zitten. Vervolgens spuit je het oppervlak schoon met water, hiervoor kun je het beste gebruik maken van een hogedrukspuit voor het mooiste resultaat.

Onderhouden van je schutting

Nadat je schutting weer schoon is, wil je voorkomen dat de groene aanslag snel terugkomt. Een effectieve manier is het aanbrengen van een waterafstotende coating zoals Cetabever Schuttingbeits, te bestellen op Verfplaza.nl, die het hout beschermt tegen vocht en nieuwe aanslag vermindert. Regelmatig onderhoud is ook cruciaal: maak je schutting schoon met water en een zachte borstel om vuil en beginnende aanslag te verwijderen, en zorg dat bladeren en takken niet tegen de schutting liggen. Goede luchtcirculatie is belangrijk, dus snoei overhangende takken en houd de omgeving schoon. Zo blijft je schutting het hele jaar mooi en vrij van aanslag.

Als je nog vragen hebt over het verwijderen van groene aanslag op je schutting, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op