Halve muur schilderen | Verfplaza

Halve muur schilderen

Een halve muur schilderen is een uitstekende manier om de gewenste kamer in je huis een unieke uitstraling te geven. Bij het schilderen van een halve muur kun je ervoor kiezen om een horizontale of verticale streep te trekken, waarbij je een kant van de streep in kleur verft en de andere kant een andere kleur. Het is mogelijk om dit in verschillende ruimtes van je huis toe te passen, waarbij de uitstraling verandert per kleur en muur die je schildert. Zo kun een uniek effect creëren of juist extra elegantie aan de ruimte toevoegen. Met sommige technieken en kleuren kun je de hoogte van de ruimte beïnvloeden en andere de lengte van de ruimte. Hieronder lees je meer over het toepassen van de techniek om een halve muur te schilderen en kun je lezen wat daar allemaal voor nodig is.

Voorbereiding voor halve muur schilderen

Net als bij iedere andere verfklus is een goede voorbereiding de helft van het werk. Dankzij de juiste voorbereiding kun je een zowel mooier als langduriger eindresultaat behalen. De eerste stap is altijd om de muur vrij te maken van vuil en eventuele in de weg staande objecten en delen. Vervolgens ga je de muur schoonmaken en ontvetten, dit is mogelijk met bijvoorbeeld Universol Ontvetter. Na het schoonmaken en ontvetten kun je alle omliggende delen gaan afplakken en afdekken waar dat geen verf op mag komen. 

Vervolgens meet je de muur en bepaal je de hoogte of breedte van het deel dat je wilt verven. Je kunt ervoor kiezen om exact de helft te schilderen, iets meer of minder, of zelfs 1/3 van de muur een kleur te geven. Het is vaak beter om niet precies de helft te kiezen, omdat dit optisch weinig bijdraagt aan de uitstraling van je ruimte.

De halve muur schilderen

Het is belangrijk om nauwkeurig te bepalen waar de twee delen van de muur samenkomen. Gebruik een rolmaat en potlood om op verschillende plekken op de muur lichte markeringen aan te brengen. Vervolgens trek je met behulp van de waterpas een rechte lijn over de gehele lengte of breedte van de muur. Plak daarna afplaktape langs deze lijn en controleer zorgvuldig of de tape strak en recht is. Zodra de tape correct is geplaatst, kun je beginnen met schilderen. Begin altijd met de donkerste kleur.

Het is mogelijk om verticaal of horizontaal een halve muur te verven. Echter is het verticaal verven van een halve muur iets wat moeilijker, vooral omdat je in de hoogte moet gaan werken. Bij het horizontaal verven van een muur kies je vaak voor een hoogte tussen de 1,20 en 1,50 meter. Hoe je de muur gaat schilderen, hangt af van je voorkeur. Je kunt de tape laten zitten terwijl je de helft van de muur verft, of ervoor kiezen om eerst de randen met een kwast te schilderen. Daarna kun je de grotere vlakken met een roller schilderen, waarbij je in overlappende banen werkt om een egale laag te creëren. Zodra je klaar bent, verwijder je meteen de tape. Het is belangrijk om kwalitatief goede tape te gebruiken, omdat dit doorlopen voorkomt en messcherpe lijnen creëert. Denk bijvoorbeeld aan de KIP 3308 Washi-Tec schilderstape gold.

Halve muur verf kopen

Wanneer je een halve muur gaat schilderen is het natuurlijk aan te raden om gebruik te maken van kwalitatieve verf. Op deze manier ben je zeker van een professioneel resultaat en dit zorgt ervoor dat je nog lang kan genieten van je verfklus. Daarbij is het verstandig om altijd te beginnen met de lichte kleur, waarna je de donkere kleur verft. Bij Verf-plaza hebben wij een groot aanbod als het gaat om muurverf. Een van de beste muurverven van het moment is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF of de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean. Toch op zoek naar een alternatief, kijk dan eens naar de Sigma Perfect Matt of Sigma Pearl Clean Matt.

Bij Verf-plaza koop je alle verf die geschikt is voor jouw verfklus. Als je nog vragen hebt over het verven van een halve muur, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Verf plaza karakter

Vragen? stel ze!

Verf plaza telefoon karakter
Neem contact met ons op