Kitten in de badkamer | Verfplaza

Kitten in de badkamer

Een strak afgewerkte badkamer met een vlekkeloze afwerking begint bij de juiste materialen en technieken. Voor doe-het-zelvers die hun badkamer willen upgraden, speelt kitten een cruciale rol. Of je nu naden en kieren waterdicht wilt maken of een gladde, naadloze afwerking wilt bereiken, dit kun je bereiken met kitten. In deze blog delen we praktische tips en stappenplannen voor het gebruik van kit in de badkamer, zodat je aan de slag kunt gaan en een mooi resultaat kunt behalen. 

Wat maakt het goed afkitten in de badkamer nu zo belangrijk?

Wat maakt het goed afkitten in de badkamer nu zo belangrijk? Een goede kitrand vormt de eerste bescherming tegen het binnendringen van vocht. In een omgeving waar veel vocht of water is, kan zelfs een klein lek grote schade veroorzaken aan muren, vloeren en onderliggende structuren. Door zorgvuldig en professioneel te kitten, voorkom je schimmelvorming, houtrot en structurele schade die kunnen ontstaan door langdurige blootstelling aan vocht. 

Bovendien draagt een nette, strak gekitte badkamer bij aan de algehele uitstraling van de ruimte, waardoor het er schoon en verzorgd uitziet. Goed afkitten verhoogt niet alleen de levensduur en duurzaamheid van je badkamer, maar ook het uiterlijk. Daarom is het essentieel om bij elke renovatie of installatieproject de tijd en zorg te dragen om dit netjes uit te voeren. Bij Verfplaza.nl voorzien we je van de beste producten en deskundig advies om je hierbij te helpen, zodat je badkamer niet alleen mooi, maar ook functioneel en duurzaam is.

Welke kit is geschikt voor de badkamer?

Het kiezen van de juiste kit voor de badkamer is essentieel voor een waterdichte en schimmelvrije ruimte. Bij Verfplaza.nl hebben we een aantal uitstekende opties. De Den Braven Zwaluw Acryl Anti-Crack is ideaal voor het afdichten van naden en kieren, dankzij zijn scheuroverbruggende eigenschappen. Voor sanitaire toepassingen bevelen we de Den Braven Zwaluw Sanitary Silicone-No aan, die schimmelwerend is en speciaal ontwikkeld voor vochtige omgevingen zoals badkamers. Op zoek naar alternatieven? Neem dan contact op met onze specialisten.

Stappenplan voor het kitten in de badkamer

Het kitten van de badkamer is een belangrijke taak om waterdichtheid en schimmelpreventie te garanderen. Begin met het verwijderen van oude kit met een verfkrabber of mes en reinig de oppervlakken grondig met een middel zoals Universol. Wanneer je oude en hardnekkige kit moet verwijderen, dan kan het verstandig zijn om gebruik te maken van Alabastine Kit en Stickerverwijderaar. Nadat de oppervlakken droog zijn, plak je de randen af met afplaktape voor strakke lijnen. Gebruik de Den Braven Zwaluw Sanitary Silicone-No kit voor sanitaire toepassingen vanwege de schimmelwerende eigenschappen, en de Den Braven Zwaluw Acryl Anti-Crack kit voor naden en kieren die scheuroverbruggend moeten zijn. 

Snijd de punt van de kitkoker schuin af, plaats deze in een kitpistool en breng een gelijkmatige kitrand aan. Strijk de kit glad met een natte vinger of kitstrijker en verwijder de afplaktape direct na het gladstrijken. Laat de kit volledig uitharden volgens de instructies, meestal tussen enkele uren tot 24 uur. Controleer na uitharding de kitnaden op bellen en scheuren, zo dien nodig werk je deze bij. Bezoek Verfplaza.nl voor meer informatie en om de benodigde producten te bestellen.

Tips van onze specialisten voor het kitten in de badkamer

Verwijder oude kit zorgvuldig: Zorg ervoor dat je de oude kitvoegen volledig verwijdert zonder de ondergrond te beschadigen.

Voorzichtig met kit verwijdering producten: Hoewel er producten zijn om kit te verwijderen, kunnen resten ervan de hechting van de nieuwe kit belemmeren als de ondergrond niet goed schoon is.

Ontvet de ondergrond: Gebruik een ontvetter zoals St. Marc om de oppervlakken goed schoon en vetvrij te maken voordat je gaat kitten.

Snijd het spuitmondje schuin af: Snijd het spuitmondje van de kitkoker schuin af, zodat de breedte van de opening overeenkomt met de breedte van de voeg.

Overschilderen van kit: Wil je kit overschilderen? Kies dan een geschikte overschilderbare kit.

Als je nog vragen hebt over kitten, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Verf plaza karakter

Vragen? stel ze!

Verf plaza telefoon karakter
Neem contact met ons op