Oud roze muurverf schilderen | Verfplaza

Oud roze muurverf schilderen

Een trend die de laatste jaren weer helemaal hot is, oud roze muurverf. Voorheen werd roze alleen gebruikt om de kamer van je dochter te voorzien van een kleurtje, maar tegenwoordig kunnen mensen er geen genoeg van krijgen. Tegenwoordig kun je het overal vinden in huis, daarom gaan we ook jou als doe-het-zelver voorzien van de benodigde inspiratie voor het verven van oud roze binnenshuis. Een van de meest gekozen kleuren komt uit het RAL kleurensysteem, dat is RAL 3014 Oudroze, echter zijn er veel meer mooie oud roze tinten. Zo kun je voor een lichte variant gaan, maar ook zijn er donkere tinten beschikbaar. In deze blog gaan we dieper op in wat je precies allemaal kunt doen met oud roze muurverf binnenshuis.

Oud roze muurverf in de woonkamer

Voorheen was het nog zeer uniek om een roze tint op je muren te hebben in de woonkamer, maar tegenwoordig is dit niet meer het geval. Door de uitbreiding in tinten van oud roze is het weer helemaal hot en kun je deze veelzijdige kleur perfect toepassen in je woonkamer. Als je opzoek bent naar een zacht uitstraling, dan is het verstandig om te kiezen voor een lichtere tint van oud roze. Kijk bijvoorbeeld bij de tint Middleton Pink No. 245 van Farrow & Ball. Als je toch voor die klassiekere warme uitstraling wil gaan, dan is het slim om een donkere tint van oud roze te kiezen. Kijk dan naar de tint Pink Nudity van Flexa Creations of Poeder roze.

Oud roze muurverf in de hal

Niet alleen in de woonkamer kun je kiezen voor een oud roze tint om een bepaalde uitstraling te bereiken, ook in de hal kun je het ontvangst van je gasten bepalen. Wanneer je een hal hebt waarin een houten vloer ligt, dan werkt oud roze extra goed in deze ruimte. Als je dit effect nog meer naar voren wil laten komen, dan kun je het best kiezen voor een donkere tint van oud roze. Tevens geeft een donkere tint een warm gevoel, waardoor jouw gasten zich meteen op hun gemak voelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de kleur Templeton Pink No. 303 van Farrow & Ball. Wil je meer een frisse uitstraling in je hal, kies dan voor een lichte tint van oud roze, zoals Tailor Tack No. 302 van Farrow & Ball.

Oud roze muurverf in de keuken

Net als in de woonkamer en slaapkamer is oud roze ook zeker geschikt voor de keuken. Wist je dat er ook verschillende kleuren zijn waarmee oud roze goed samen gaat, buiten zwart en wit om. Zo is oud roze goed te combineren met okergeel, waardoor je de levendigheid van oud roze nog meer naar voren kan laten komen. Hierbij raden wij aan om een tint van oud roze te pakken die een zalmachtige uitstraling heeft, waardoor je een mooi contrast kan creëren op je keukenmuur.

Oud roze muurverf in de slaapkamer

De meest gekozen kleur voor de slaapkamer van je dochter is altijd roze geweest, maar ook je eigen slaapkamer kan je tegenwoordig in roze verven met een oud roze tint. Het is dus voor in je kinderkamer zeer mooi, maar ook in je eigen slaapkamer kan het een fris of juiste warme uitstraling geven. Op zoek naar een echte alleskunner van de kleur oud roze, kijk dan eens naar de tint Light Pechblossom 3 van Little Greene. Hoewel zelf mengen van een oud roze tint mogelijk is, raden wij het af. Als je achteraf nog meer verf nodig hebt, dan krijg je deze bijna niet meer perfect in dezelfde kleur. Daarbij is het aanbod tegenwoordig zo groot, dat er voor ieder wel wat wils bij zit.

Oud roze muurverf bij een Zweeds interieur

De meubelgigant IKEA heeft tegenwoordig ieder huis wel weten te betreden, al is het in de vorm van een schoenenrek. Het Zweedse design van IKEA en de prijs zorgen ervoor dat veel huizen tegenwoordig niet meer zonder kunnen, gelukkig past het populaire oud roze goed bij een Zweeds interieur. Een tint van oud roze die goed hier goed bij past is Light Pechblossom 3 van Little Greene. Toch op zoek naar een meer zalmachtige kleur, kijk dan is naar Katje van Histor Color Studio. Om de gehele ruimte een harmonieus gevoel te laten geven, maak het dan af met een lichtgrijze tint.

Waar kun je oud roze muurverf bestellen?

Natuurlijk bij Verf-plaza! Bij Verf-plaza kun je gemakkelijk alles bestellen wat je nodig hebt voor de verfklus, van afplaktape tot kwasten, wij verkopen het allemaal. Onze specialisten verzorgen heel jouw order en mengen de door jouw gekozen kleur, zodat jij jouw oud roze muur in je woonkamer kan creëren. 

Bij het kiezen van de juiste muurverf zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden. Bevindt de muur zich bijvoorbeeld in een ruimte waar hij zwaar wordt belast of je hem regelmatig schoonmaakt, dan kun je het best kiezen voor een muurverf met hoge schrobklasse. Denk bijvoorbeeld aan de Sigma Pearl Clean Matt of Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean. Op zoek naar een echte alleskunner, kijk dan naar de muurverven Sikkens Alphacryl Pure Mat en Sigma Sigmatex Superlatex Mat. 

Ga je een ruimte zoals de badkamer of keuken verven, dan is het verstandig om hier een speciale verf voor te kiezen. Voor een oud roze muur in de badkamer is het fijn om te kiezen voor een verf die schimmelwerend is en geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de Sigma Sigmaresist Fungi. Wanneer je een oud roze tint in de keuken aanbrengt dan is het verstandig om een verf te kiezen die goed reinigbaar is en vlekafstotend, zoals de Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean.

Niet zeker welke muurverf je nu precies moet hebben, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Verf plaza karakter

Vragen? stel ze!

Verf plaza telefoon karakter
Neem contact met ons op