Polyester verven, hoe doe je dat | Verfplaza

Polyester verven, hoe doe je dat?

Het verven van polyester kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Sommigen denken wellicht aan textiel of kleding, terwijl anderen eerder aan het schilderen van een polyester boot denken. Hieronder gaan we in op de stappen die nodig zijn om een polyester boot te verven. De methode voor het verven van verschillende soorten polyester kan namelijk sterk verschillen. Het verven van polyester stof verschilt aanzienlijk van het schilderen van een boot. Verderop bespreken we de beste manier om een polyester boot te schilderen.

De beste manier om een polyester boot te verven

Wil je zelf een polyester boot schilderen? Dit is een taak die prima uit te voeren is door een doe-het-zelver. De fabrikant zorgt er altijd voor dat de boot goed is behandeld, waardoor de verflaag ook lang mee zal gaan. Toch kan het op een gegeven moment nodig zijn om je boot opnieuw te verven. Misschien wil je simpelweg een nieuwe kleur, omdat je de huidige kleur zat bent. Alleen waar begin je mee?

De handigste manier voor het schilderen van je boot is om te beginnen met het opdelen van de oppervlaktes, daarbij maken we een scheiding tussen het oppervlak dat zich boven de waterlijn bevindt en het gedeelte daaronder. Hierbij starten we met het onderste gedeelte, waarbij het verstandig is om antifouling aan te brengen. Antifouling zorgt voor een gladder oppervlak, waardoor organismen en vuil minder makkelijk hechten aan je boot. Net als bij normaal verven is het slim om eerst de onderkant goed schoon te maken met een ontvetter, vervolgens kun je dit oppervlak lichtjes opschuren (150-180 schuurpapier). Kun je de Tenco Bottomcoat Teervrij Zwart aanbrengen, deze verf biedt een beschermende laag voor binnenvaart- en plezierschepen. Wil je extra bescherming bieden aan jouw verf, breng dan de Tenco Bottomcoat Teervrij Brons aan.  

Na het schilderen van de onderkant is het tijd voor het oppervlak dat zich boven de waterlijn bevindt. Net als bij het onderste gedeelte beginnen we ook hier met ontvetten en licht opschuren. Waarna het vervolgens verstandig is om een primer aan te brengen die goed vloeit, zodat alle kleine oneffenheden in het oppervlak worden opgevuld. Voor het aflakken kun je gebruikmaken van de meeste buitenlakken, daarbij is het wel belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van de verf. Tevens is het mogelijk om te kiezen voor een 2-componentenlak, anders is het belangrijk om verschillende lagen lak aan te brengen.

Tips voor het schilderen van je boot

Sikkens Cetol TGX Gloss is een transparante hoogglans lak, ideaal voor het beschermen en verfraaien van houten onderdelen van je boot. Deze lak is UV-bestendig en biedt uitstekende bescherming tegen weersinvloeden, waardoor het hout zijn natuurlijke schoonheid behoudt en duurzaam beschermd is. Dit maakt het perfect voor gebruik op bijvoorbeeld de dekken, relingen en andere houten oppervlakken van je boot die blootgesteld worden aan verschillende weersomstandigheden.​

Gebruik Presto 2K Polyester Plamuur voor het efficiënt vullen en egaliseren van oneffenheden en beschadigingen op je boot, geschikt voor staal, aluminium, hout en polyester, om een glad en professioneel resultaat te bereiken.

Waar koop je polyester verf?

Bij Verf-plaza vind je een uitgebreid aanbod aan producten die geschikt zijn voor het verven van polyester oppervlakken, zoals boten. We hebben hier niet een specifieke pagina voor, echter kun je wel gebruikmaken van de filters.

Bij Verf-plaza kun je polyester verf van topmerken bestellen. Nog vragen over het bestellen van de juiste verf voor jouw boot of andere verfklus, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten en dan helpen ze jou graag verder. Of toch liever een winkel bezoeken? Kom dan langs in een van onze vestigingen, gelegen in Breda en Roosendaal.

Verf plaza karakter

Vragen? stel ze!

Verf plaza telefoon karakter
Neem contact met ons op