Schilderstape | Verfplaza

Schilderstape

Goede schilderstape is onmisbaar als je wilt gaan schilderen. Je plakt de delen af die je niet wilt schilderen. Of je plakt tape om een superstrakke lijn te maken, zoals je dat uit de losse pols nooit voor elkaar zou krijgen.

Hoe kies je de juiste tape? En hoe verwijder je die zoals de vakman het zou doen? Wij leggen het je uit, zodat je de juiste tape bestelt voor de verfklus waarmee jij aan de slag wilt.

Welke schilderstape moet ik gebruiken voor welke klus?

Schilderstape is er in een aantal verschillende soorten. De standaardtape kan een paar dagen blijven zitten. De tape laat zich goed beschrijven en scheurt makkelijk af, zodat je deze op maat kunt maken.

Daarnaast kun je gebruik maken van bijvoorbeeld schilderstape speciaal voor scherpe randen, net als voor ruwe ondergronden. De lijn is sterker of je zal merken dat de tape juist wat dunner aanvoelt. Verder is er waterdichte tape, die je een stuk langer kunt laten zitten dan de paar dagen van reguliere tape.

En zoek je naar tape voor kwetsbare ondergronden zoals vers schilderwerk of behang? Ook daarvoor is tape beschikbaar, waarmee je zeker weet dat je goed kunt schilderen. En kom je er daarmee nog steeds niet helemaal uit? Vraag het onze specialisten, denken ze graag met je mee.

Hoe moet ik schilderstape verwijderen?

Als je de schilderstape er eenmaal op hebt zitten en klaar bent met je verfklus is het belangrijk om dit weer op tijd te verwijderen. Wanneer doe je dat? En wat is daarbij belangrijk?

Werk gelijkmatig, onder een hoek van 30 tot 45 graden. En gebruik wat stickerverwijderaar om eventuele lijmresten te verwijderen.

Verwijder de tape het liefst als de verf nog nat is. Zo krijg je een mooie strakke lijn. En let sowieso op de maximale tijd of periode dat je de tape kunt laten zitten. Sommige soorten tape moet je binnen 24 uur verwijderen, anderen kun je gerust maanden laten zitten.

Schildertape tips van onze specialisten

Voorbereiden van het oppervlak

  • Het is belangrijk om de tape op een schoon oppervlak aan te brengen, hierdoor hecht de tape beter en loopt de verf niet onder de tape.

Gebruik de juiste (kwalitatieve) tape

  • Door te kiezen voor de juiste (kwalitatieve) tape, kun je het afplakken een stuk makkelijker maken. Ook zijn er verschillende soorten tape met specifieke eigenschappen voor speciale klussen.

Aandrukken van tape

  • Na het strak en recht aanbrengen van de tape is het belangrijk om deze goed aan te drukken, anders kan verf er onder lopen.

Verwijderen van tape

  • Het verwijderen van de tape kun je het best doen wanneer de verf nog licht nat is. Wanneer je dit doet als het te nat is dan loopt de verf uit, wanneer je dit doet als de verf droog is dan is er een kans op scheuren.

Hoekjestape

Opbergen van tape

  • Het bewaren van schilderstape kun je het best doen op een koele en droge plek. Zo blijft de kleefkracht van de tape het best.

Bredere schilderstape

  • Bredere schilderstape helpt bij het afplakken van grotere oppervlakken, zoals plinten, vensterbanken en plafonds.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen over schilderstape of kom je er niet uit binnen ons uitgebreide assortiment? Wij helpen je de juiste binnen- of buitenverf te kiezen voor jouw klus. Neem contact met ons op als je vragen hebt, dan vertellen we je graag meer.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op