Trespa platen schilderen | Verfplaza

Trespa schilderen, zo doe je dat!

Trespa platen schilderen is een beginners vriendelijke klus en kan door iedere doe-het-zelver thuis worden gedaan. Bij het schilderen van Trespa dient wel de juiste werkwijze te worden gebruikt, omdat verf vaak erg moeilijk hecht aan het gladde oppervlak. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen, wanneer je Trespa gaat verven. Door een paar simpele stappen toe te passen voor het schilderen, creëer je een vlekkeloos en langdurig eindresultaat. Of je Trespa kunt schilderen en hoe je Trespa schildert, dat leggen we je uit in deze blog.

Wat is trespa(HPL)?

HPL-platen, ook wel bekend als Trespa, zijn High Pressure Laminate. In Nederland noemen we het vaak Trespa, maar dat is eigenlijk een grote producent van het product. De opbouw van een Trespa plaat gebeurt onder hoge druk, waarbij verschillende lagen van houtvezels dicht op elkaar worden gedrukt. De vezels worden uiteindelijk beschermd met vaak een harde kunststof laag, waardoor je een extreem sterke plaat krijgt die je bijna niet hoeft te onderhouden en erg lang meegaat. Het gebruiken van de platen is erg populair, want ze zijn goed opgewassen tegen weersomstandigheden. Trespa, HPL-platen, hoef je hierdoor niet te schilderen, maar als je ze liever in een andere kleur hebt dan kan het wel.

Is het mogelijk om trespa te schilderen?

Zeker is het mogelijk om trespa te schilderen, deze vraag is niet raar en horen wij wel vaker. Trespa wordt vaak al in kleur geleverd, waardoor veel mensen er niet bij stilstaan dat je het kan verven. Toch begrijpen wij dat je het een andere kleur zou willen geven, bijvoorbeeld omdat je het huis geheel gaat verven en de platen dus ook of wil je graag een andere uitstraling van de platen. Het is zonde om goede Trespa platen te vervangen wanneer je ze een andere kleur wilt, daarom is het verven van Trespa de perfecte oplossing. Wat het verven van Trespa lastig maakt, is dat de verf misschien niet goed hecht, maar met een paar simpele stappen heb je dit zo opgelost.

De juiste werkwijze Trespa schilderen

Net als bij iedere andere verfklus is de juiste voorbereiding het halve werk. Tevens tackel je dan ook het probleem dat de verf niet goed hecht. We beginnen altijd met het verwijderen van loszittend vuil en het reinigen en ontvetten van het oppervlak. Verwijder eerst al het loszittende vuil met een bezem of spuit het schoon met water. Vervolgens is het tijd om het hardnekkig vuil te verwijderen en het oppervlak te ontvetten, hiervoor kun je gebruikmaken van een ontvetter. Nadat de platen schoon zijn en opgedroogd is het tijd om te gaan schuren, gebruik hiervoor een niet te grove korrel. Tot slot is het belangrijk om de platen vrij te maken van stof, waarna het tijd is voor de primer (grondverf).

Trespa is gemaakt van hout, maar de buitenste laag is van kunststof. Hierdoor is het belangrijk om gebruik te maken van een primer die geschikt is voor kunststof. Voor kunststof gebruiken we altijd een multiprimer, waardoor het moeilijker hechten van de verf ook meteen wordt opgelost. De multiprimer is niet alleen geschikt als trespa, grondverf, zoals de naam al zegt, zijn deze vaak te gebruiken op verschillende materialen. Wanneer je de grondverf op de juiste manier hebt aangebracht, dan kun je een geschikte lak gebruiken.

Trespa panelen schilderen met Verf-plaza.nl

Wanneer je Trespa panelen gaat schilderen hebben wij bij Verf-plaza.nl alle benodigdheden voor jouw verfklus. Zoals je kon lezen is het belangrijk om bij het schilderen van Trespa met de geschikte materialen te werken en de juiste werkwijze. Wij raden altijd aan om verf van hogere kwaliteit te gebruiken, waardoor je beter resultaat behaalt en het ook nog eens langer goed blijft. Vooral het kiezen van de juiste primer en lak zijn essentieel. Ook voor andere verfklussen hebben wij de producten die jij zoekt en mogelijk ook een blog voor toelichting van de klus. Voor vragen of advies over het schilderen van Trespa(HPL) platen, neem dan gerust contact op met een van onze specialisten. Toch liever een winkel bezoeken, kom dan langs in een van onze winkels, gevestigd in Roosendaal en Breda.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op