Vogelhuisje schilderen | Verfplaza

Vogelhuisjes schilderen: een duurzaam resultaat

Een onderkomen bieden aan de vogels? Hang een zelf geschilderd vogelhuisje op in je tuin. Het vogelhuisje kan je helemaal naar wens maken met jouw kleur en design, of je hem nu ophangt in de voortuin of achtertuin. Met de juiste verf en werkwijze geef je de vogeltjes een thuis voor de komende jaren. Voor jou geeft het een mooi uitzicht en voor hen een plek waar ze zich veilig kunnen nestelen.

Door jouw vogelhuisje te schilderen geef je identiteit aan het huisje en is zeker een leuk aanzicht, echter moet je wel rekening houden met een paar zaken. Wat voor verf is veilig om te gebruiken? Waarom het belangrijk is om een vogelhuisje te schilderen en welke kleur het meest geschikt is. Hieronder lees je meer over het schilderen van jouw vogelhuisje.

De reden om jouw vogelhuisje te schilderen

Het schilderen van een vogelhuisje is niet alleen geschikt als kliederprojectje van de kinderen. Er zit ook zeker een praktische reden achter om je vogelhuisje te schilderen. Een vogelhuisje hangen we niet binnen in huis op, waardoor het natuurlijk bloot wordt gesteld aan allerlei weersinvloeden die het hout kunnen aantasten. Door een likje verf aan te brengen op het vogelhuisje wordt het hout beschermd en creëer je een duurzaam resultaat. Zou je dit niet doen, dan is de kans dat jouw vogelhuisje het nog geen winter overleeft, doordat het hout gaat rotten en vervolgens het huisje uit elkaar valt. Geef de vogeltjes een kans om voor langere tijd te nestelen en bescherm het huisje met een likje verf.

De beste kleur voor een vogelhuisje

Het is natuurlijk super leuk om je vogelhuisje te verven in opvallende felle kleuren, maar de vogeltjes denken hier iets anders over. Hierdoor kun je niet zomaar elke kleur kiezen en hiermee het vogelhuisje schilderen. Dat hippe en moderne vogelhuisje gaat namelijk gepaard met een groot risico, waardoor de vogeltjes toch liever bij de buren overnachten. Een felle kleur is niet alleen opvallend voor ons, maar ook voor roofdieren uit de omgeving. Wat zijn dan wel geschikte kleuren? Natuurlijke kleuren zijn wel erg aantrekkelijk voor de vogeltjes, hier kunnen ze zich nestelen en veilig voelen. Denk daarbij aan houtkleur, groen, of bruin. Maar ook als je een zwarte gevelbetimmering hebt, kun je het vogelhuisje zwart maken.

Geschikte verf voor een vogelhuisje

Er zijn twee mogelijkheden om jouw vogelhuisje te beschermen tegen de weersinvloeden. De eerste is het vogelhuisje lakken en de tweede is het vogelhuisje beitsen. Iets waar je rekening mee moet houden voor je een verf of beits kiest, is dat het hout nog steeds vocht kan wisselen met de buitenlucht. Zo niet, dan ontstaat er houtrot. Een goed voorbeeld van een geschikte beits is de Cetabever Tuinhoutbeits Dekkend of Cetabever Tuinmeubelbeits Transparant. Wil je voor de ultieme bescherming gaan en zeer professioneel eindresultaat dan is de Sikkens Rubbol BL Ventura Satin zeer geschikt, deze is ook te mengen op kleur. Toch liever het huisje aflakken, met Flexa Strak in de Lak Buitenlak Zijdeglans kun je een eigen kleur kiezen en wordt het huisje nog jaren beschermd.

Waar haal je geschikte verf voor het vogelhuisje?

De geschikte verf voor het vogelhuisje haal je bij Verf-plaza.nl. Met de juiste verf zorg je voor jaren bescherming tegen weersinvloeden als wind, zon en regen. Tevens geef je een veilig thuis aan de vogeltjes, waardoor jij een levendige tuin krijgt die aantrekkelijk is voor de omgeving. Vragen of advies nodig voor een verfklus, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Voor een vlekkeloos eindresultaat, twijfel niet en neem contact op met een van onze specialisten.

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op